Hozzávalók:
Halhoz:
Körethez:
Elkészítése:
Ledaráljuk a halat, majd összegyúrjuk a tojással, fűszerekkel, citromlével olajjal és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható legyen.
Gombócokat formázunk a halas masszából, majd megforgatjuk a fűszeres panírmorzsában és hűtőbe tesszük fél órára.
Forró olajban mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük a halas fasírtnak, majd melegen tartjuk.
Félbe vágjuk a körtéket, kivágjuk a magházaikat és a vörösborban félig megfőzzük.
Kivesszük a körtéket, majd a borba beletesszük a csillagánizst, hagymát, babérlevelet és a kakukkfüvet és lassú tűzön redukáljuk a bort, majd leszűrjük. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a vajat és addig kavarjuk, amíg elolvad és selymes lesz. Ez lesz a mártás.
Kevés olajon megdinszteljük a pici sóval ízesített zellert.
Formába tesszük a zellerrel körbevont körtét és tányérra tesszük. Ráhelyezzük a halfasírtot és körbelocsoljuk az ízesített vörösbor szósszal.