Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angolna pörkölt recept

Angolna pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg angolna
    • 20 dkg szalonna
    • 2 evőkanál zsír (ha nem elég zsír sül ki a szalonnából)
    • 2 nagy fej hagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 2 evőkanál fűszerpaprika
    • 1 kiskanál hal fűszerkeverék
    • bors

    Elkészítése:

    A konyhakészre előkészített angolnát daraboljuk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órát, utána mossuk le a sót a halról.

    Süssük meg ki a feldarabolt szalonnát, majd a hagymát dinszteljük meg a szalonna zsírján. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot. Ezután keverjük el benne a fűszerpaprikát és hal fűszerkeveréket. Öntsük fel kb 2 liter vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órát az alaplevet.

    Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, készen van az alaplevünk. Tegyük bele a halhúst és 40-50 perc alatt főzzük készre.

    Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.

    Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel. Csipetke illik hozzá a legjobban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá