Angolna pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 kg angolna
  • 20 dkg szalonna
  • 2 evőkanál zsír (ha nem elég zsír sül ki a szalonnából)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kiskanál hal fűszerkeverék
  • bors

Elkészítése:

A konyhakészre előkészített angolnát daraboljuk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órát, utána mossuk le a sót a halról.

Süssük meg ki a feldarabolt szalonnát, majd a hagymát dinszteljük meg a szalonna zsírján. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot. Ezután keverjük el benne a fűszerpaprikát és hal fűszerkeveréket. Öntsük fel kb 2 liter vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órát az alaplevet.

Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, készen van az alaplevünk. Tegyük bele a halhúst és 40-50 perc alatt főzzük készre.

Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.

Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel. Csipetke illik hozzá a legjobban.