Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés húsos pite recept

Körtés húsos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 12, 5 dkg hideg vaj
    • 1 kk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 – 2 ek hideg víz

    Töltelék:

    • 35 dkg darált hús ( lehet csirke, pulyka, sertés )
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 – 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 kk csilipehely
    • 2 nagyobb körte
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • só, bors
    • aprított rozmaring

    A tetejére :

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tejföl
    • 1 ek liszt,
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A tésztát gyors mozdulatokkal összeállítjuk és átlátszó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

    A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Kevés víz hozzáadásával a húst puhára főzzük.

    A körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az egyik körtét lereszeljük, a másikat felkockázzuk, majd a raguhoz adjuk. Ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojássárgáját.

    A tésztát egy pite vagy tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme is, villával megszurkáljuk majd sütőpapírt fektetünk rá, erre szárazbabot vagy lencsét szórunk és 180 °C – on, 14 perc alatt elősütjük.

    Az elősütött tésztára ráhalmozzuk a körtés ragut, a tetejére ráöntjük a szószt és további 35 – 40 percig sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá