Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros körtés-csokis pite recept

Vörösboros körtés-csokis pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 22 dkg finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg porcukor
    • csipetnyi só
    • 18 dkg hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 1-2 ek vörösbor (amiben megfőttek a körték)

    Töltelék:

    • 40 dkg ricotta vagy krémes túró
    • 1 citrom reszelt héja
    • kb 5 dkg cukor
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1 ek vaníliás pudingpor (főzős)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott tejcsokoládé

    Vörösboros körtekompót:

    • 4 dl édes vörösbor
    • 2 ek cukor
    • 3-4 db szegfűszeg
    • 4-5 db kemény körte

    Elkészítése:

    A körtét hámozzuk meg, vegyük ki a magházát és vágjuk félbe. Tegyük egy edénybe, szórjuk meg cukorral, dobjuk hozzá a szegfűszeget és öntsük fel a borral. Főzzük a körtéket puhára, de csak annyira, hogy ne essenek szét. Hagyjuk a borban kihűlni.

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal állítsuk össze, csomagoljuk átlátszó fóliába és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre. Ezután nyújtsuk kör alakúra és béleljük ki vele a piteforma alját és az oldalát.

    Villával szurkáljuk meg pár helyen, majd tegyünk rá sütőpapírt és szórjunk rá száraz babot vagy lencsét. 180 °C-on süssük elő 15 percig.

    A töltelékhez keverjük krémesre a körte kivételével a hozzávalókat.

    Az elősült tésztára kenjük egy keveset a töltelékből, helyezzük rá a körtéket a vágott felükkel lefelé és simítsuk rá a megmaradt krémet. Tegyük vissza a sütőbe és 170 °C-on süssük tovább 35-40 percig (akkor kész, amikor már a töltelék nem remeg).

    Ha a pite kihűlt, akkor szórjuk meg vegyesen tej és étcsokoládé forgáccsal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá