Húsgombóc mustármártással recept

Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál morzsa
- só
- bors
- 4 evőkanál olaj
A mártáshoz:
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl alaplé
- 2 evőkanál mustár
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal a lereszelt hagymákkal, a morzsával és jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formálunk belőle és a felforrósított olajban minden oldalát átsütjük. (Nem baj ha kicsit lekapja a húst, mert az jó ízt ad az ételnek ha feloldódik.)
Kiszedjük a serpenyőből a gombócokat és a visszamaradt zsiradékhoz szórjuk a lisztet, amit kicsit lepirítunk, majd hozzáadjuk az alaplevet és visszatesszük a gombócokat.
25 percig lassú tűzön lefedve pároljuk, időnként rázogatva, hogy le ne ragadjon. Közben a mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét óvatosan besűrítjük vele.
Tésztát főzünk köretnek hozzá és már tálalhatjuk is.
Tipp:
Az alaplét leveskockából a legegyszerűbb elkészíteni. Ehhez elég egy kocka fele.
Ha kész az ételünk, a végén tehetünk bele egy pár csepp citromlevet is ha szeretjük a pikáns ízeket.
A húsgombóchoz reszelhetünk 4 db csemegeuborkát is, de nélküle is nagyon ízletes!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »