Húsgombóc mustármártással recept
                            Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 3 evőkanál morzsa
 - só
 - bors
 - 4 evőkanál olaj
 
A mártáshoz:
- 1 evőkanál liszt
 - 5 dl alaplé
 - 2 evőkanál mustár
 - 2 dl tejszín
 
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal a lereszelt hagymákkal, a morzsával és jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formálunk belőle és a felforrósított olajban minden oldalát átsütjük. (Nem baj ha kicsit lekapja a húst, mert az jó ízt ad az ételnek ha feloldódik.)
Kiszedjük a serpenyőből a gombócokat és a visszamaradt zsiradékhoz szórjuk a lisztet, amit kicsit lepirítunk, majd hozzáadjuk az alaplevet és visszatesszük a gombócokat.
25 percig lassú tűzön lefedve pároljuk, időnként rázogatva, hogy le ne ragadjon. Közben a mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét óvatosan besűrítjük vele.
Tésztát főzünk köretnek hozzá és már tálalhatjuk is.
Tipp:
Az alaplét leveskockából a legegyszerűbb elkészíteni. Ehhez elég egy kocka fele.
Ha kész az ételünk, a végén tehetünk bele egy pár csepp citromlevet is ha szeretjük a pikáns ízeket.
A húsgombóchoz reszelhetünk 4 db csemegeuborkát is, de nélküle is nagyon ízletes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









