Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc mustármártással recept

Húsgombóc mustármártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál morzsa
    • bors
    • 4 evőkanál olaj

    A mártáshoz:

    • 1 evőkanál liszt
    • 5 dl alaplé
    • 2 evőkanál mustár
    • 2 dl tejszín

    Elkészítése:

    A darált húst összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal a lereszelt hagymákkal, a morzsával és jól összedolgozzuk.

    Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formálunk belőle és a felforrósított olajban minden oldalát átsütjük. (Nem baj ha kicsit lekapja a húst, mert az jó ízt ad az ételnek ha feloldódik.)

    Kiszedjük a serpenyőből a gombócokat és a visszamaradt zsiradékhoz szórjuk a lisztet, amit kicsit lepirítunk, majd hozzáadjuk az alaplevet és visszatesszük a gombócokat.

    25 percig lassú tűzön lefedve pároljuk, időnként rázogatva, hogy le ne ragadjon. Közben a mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét óvatosan besűrítjük vele.

    Tésztát főzünk köretnek hozzá és már tálalhatjuk is.

    Tipp:

    Az alaplét leveskockából a legegyszerűbb elkészíteni. Ehhez elég egy kocka fele.

    Ha kész az ételünk, a végén tehetünk bele egy pár csepp citromlevet is ha szeretjük a pikáns ízeket.

    A húsgombóchoz reszelhetünk 4 db csemegeuborkát is, de nélküle is nagyon ízletes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá