Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc paradicsommártással recept

Húsgombóc paradicsommártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgombóchoz:

    • 25 dkg darálthús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt hagyma
    • aprított/préselt fokhagyma
    • fűszerek (só, bors, pirospaprika) ízlés szerint
    • 1 dl száraz rizs megfőzve

    Mártáshoz:

    • 2 kicsi doboz sűrített paradicsom (2*70 g)
    • liszt
    • étolaj
    • cukor
    • bors
    • petrezselyemzöld (elhagyható)

    Elkészítése:

    A húsgombóc hozzávalóit keverjük össze.

    Kevés olajon pirítsunk le 1 ek lisztet, adjuk hozzá az egyik kis doboz sűrített paradicsomot és öntsük fel vízzel. Amikor kellően forró, tegyük bele a kézzel formált húsgombócokat, sózzuk, cukrozzuk kicsit az alaplevet és főzzük puhára (kb fél óra alatt) a gombócokat. Lehet beletenni némi TV paprikát is az íze kedvéért.

    3 ek olajon pirítsunk kb 1 ek lisztet, adjuk hozzá a másik sűrített paradicsomot és rögtön öntsük fel kb 2-3 dl húslével (amiben főtt a gombóc), miközben folyamatosan, csomómentesre keverjük (nekem a kézi habverő teljesen megfelelt erre a célra).

    Apránként adagoljuk a folyadékot, így látjuk, hogy mennyire lesz sűrű a mártásunk. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral, aprított petrezselyemmel. Ha kész a mártás, tegyük bele a készre főtt gombócokat is.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá