Húsgombóc mustármártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál morzsa
  • bors
  • 4 evőkanál olaj

A mártáshoz:

  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl alaplé
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

A darált húst összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal a lereszelt hagymákkal, a morzsával és jól összedolgozzuk.

Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formálunk belőle és a felforrósított olajban minden oldalát átsütjük. (Nem baj ha kicsit lekapja a húst, mert az jó ízt ad az ételnek ha feloldódik.)

Kiszedjük a serpenyőből a gombócokat és a visszamaradt zsiradékhoz szórjuk a lisztet, amit kicsit lepirítunk, majd hozzáadjuk az alaplevet és visszatesszük a gombócokat.

25 percig lassú tűzön lefedve pároljuk, időnként rázogatva, hogy le ne ragadjon. Közben a mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét óvatosan besűrítjük vele.

Tésztát főzünk köretnek hozzá és már tálalhatjuk is.

Tipp:

Az alaplét leveskockából a legegyszerűbb elkészíteni. Ehhez elég egy kocka fele.

Ha kész az ételünk, a végén tehetünk bele egy pár csepp citromlevet is ha szeretjük a pikáns ízeket.

A húsgombóchoz reszelhetünk 4 db csemegeuborkát is, de nélküle is nagyon ízletes!