Hozzávalók:
A mártáshoz:
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal a lereszelt hagymákkal, a morzsával és jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formálunk belőle és a felforrósított olajban minden oldalát átsütjük. (Nem baj ha kicsit lekapja a húst, mert az jó ízt ad az ételnek ha feloldódik.)
Kiszedjük a serpenyőből a gombócokat és a visszamaradt zsiradékhoz szórjuk a lisztet, amit kicsit lepirítunk, majd hozzáadjuk az alaplevet és visszatesszük a gombócokat.
25 percig lassú tűzön lefedve pároljuk, időnként rázogatva, hogy le ne ragadjon. Közben a mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét óvatosan besűrítjük vele.
Tésztát főzünk köretnek hozzá és már tálalhatjuk is.
Az alaplét leveskockából a legegyszerűbb elkészíteni. Ehhez elég egy kocka fele.
Ha kész az ételünk, a végén tehetünk bele egy pár csepp citromlevet is ha szeretjük a pikáns ízeket.
A húsgombóchoz reszelhetünk 4 db csemegeuborkát is, de nélküle is nagyon ízletes!