Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabfőzelék húsgombóccal recept

Zöldbabfőzelék  húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Főzelékhez:

    • 50 dkg mirelit zöldbab
    • 1 kis pohár tejföl (140 g)
    • 2 ek liszt
    • só, ecet, kapor ízlés szerint

    Húsgombóchoz:

    • 30 dkg darálthús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 mk fűszerpaprika
    • késhegynyi őrölt bors
    • 1 mk só

    Elkészítése:

    A zöldbabot 1,5-szeres vízben feltesszük főni és ízesítjük sóval és vágott kaporral.

    Közben a gombócok hozzávalóit összegyúrjuk és diónyinál kissé nagyobb gombócokat készítünk a masszából.

    Amikor a bab félig megfőtt, hozzátesszük a gombócokat, majd a babbal együtt puhára főzzük.

    Ekkor a tejfölbe belekeverjük a lisztet, teszünk hozzá a főzőléből is keveset, majd állandó keverés mellett a főzelékhez adjuk és összeforraljuk az egészet.

    Ecettel ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá