Zöldbabfőzelék húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Főzelékhez:

  • 50 dkg mirelit zöldbab
  • 1 kis pohár tejföl (140 g)
  • 2 ek liszt
  • só, ecet, kapor ízlés szerint

Húsgombóchoz:

  • 30 dkg darálthús
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 mk fűszerpaprika
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1 mk só

Elkészítése:

A zöldbabot 1,5-szeres vízben feltesszük főni és ízesítjük sóval és vágott kaporral.

Közben a gombócok hozzávalóit összegyúrjuk és diónyinál kissé nagyobb gombócokat készítünk a masszából.

Amikor a bab félig megfőtt, hozzátesszük a gombócokat, majd a babbal együtt puhára főzzük.

Ekkor a tejfölbe belekeverjük a lisztet, teszünk hozzá a főzőléből is keveset, majd állandó keverés mellett a főzelékhez adjuk és összeforraljuk az egészet.

Ecettel ízesítjük.