Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó főzelék recept

Sárgaborsó főzelék
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 cs (40 dkg) sárgaborsó
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 kk zúzott fokhagyma
    • 1 db babérlevél
    • 1 kk ételízesítő

    Rántáshoz:

    • 1 ek liszt
    • 4 ek olaj
    • 1 tk fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A sárgaborsót minimum 3-4 órára beáztatjuk.

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, a babérlevelet, a fokhagymát és az ételízesítőt, felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje és kb 20-25 perc alatt puhára főzzük. Vigyázzunk, mert eléggé habzik, időnként kevergetni kell! Víz helyett tökéletes a csontlé, de akkor vigyázni kell a sózással!

    A sárgaborsó főzelékhez nagyon illik a sült fokhagyma, mi nagyon szeretjük!
    5-6 nagyobb gerezdet 3 szeletbe vágunk és kevés olajon szép aranybarnára sütjük, ezzel kínáljuk a főzeléket!

    Végül a fokhagymás olajban elkeverjük a lisztet, 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és ezzel a rántással sűrűsítjük a főzeléket.

    Az ételt csirkepörkölttel tálaltam.

    2 nagyobb fej vöröshagymát kockára vágtam, kevés sertészsíron megfuttattam, hozzáadtam 1 kg csirkehúst (szárnyát és alsó combot), 1 babérlevelet, 3 hasábokra vágott lecsópaprikát, 2 szeletelt paradicsomot, 1 nagyobb ek fűszerpaprikát, 1 kk morzsolt majoránnát, 1 tk zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam, felöntöttem annyi vízzel, hogy épp csak ellepje és időnként kevergetve 1 óra alatt sűrű, rövid szaftos pörköltet készítettem.

    Friss kenyérrel és a sült fokhagyma szeletekkel tálaltam.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá