Hozzávalók:
Rántáshoz:
Elkészítése:
A sárgaborsót minimum 3-4 órára beáztatjuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, a babérlevelet, a fokhagymát és az ételízesítőt, felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje és kb 20-25 perc alatt puhára főzzük. Vigyázzunk, mert eléggé habzik, időnként kevergetni kell! Víz helyett tökéletes a csontlé, de akkor vigyázni kell a sózással!
A sárgaborsó főzelékhez nagyon illik a sült fokhagyma, mi nagyon szeretjük!
5-6 nagyobb gerezdet 3 szeletbe vágunk és kevés olajon szép aranybarnára sütjük, ezzel kínáljuk a főzeléket!
Végül a fokhagymás olajban elkeverjük a lisztet, 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és ezzel a rántással sűrűsítjük a főzeléket.
Az ételt csirkepörkölttel tálaltam.
2 nagyobb fej vöröshagymát kockára vágtam, kevés sertészsíron megfuttattam, hozzáadtam 1 kg csirkehúst (szárnyát és alsó combot), 1 babérlevelet, 3 hasábokra vágott lecsópaprikát, 2 szeletelt paradicsomot, 1 nagyobb ek fűszerpaprikát, 1 kk morzsolt majoránnát, 1 tk zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam, felöntöttem annyi vízzel, hogy épp csak ellepje és időnként kevergetve 1 óra alatt sűrű, rövid szaftos pörköltet készítettem.
Friss kenyérrel és a sült fokhagyma szeletekkel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!