Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó főzelék hamis bélszínrolóval recept

Sárgaborsó főzelék hamis bélszínrolóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A főzelékhez:

    • 50 dkg sárgaborsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db leveskocka
    • 2 db babérlevél
    • 1 tk házi paprikakrém
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 tk só

    A rántáshoz:

    • 3 ek olaj
    • 2 ek liszt
    • 1 mk piros paprika

    Hamis bélszínrolóhoz:

    • 1/2 kg darált sertés és marhahús keveréke
    • 4 közepes főtt burgonya
    • 5 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1/2 evőkanál só
    • bors ízlés szerint
    • 1 teáskanál ételízesítő
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
    • késhegynyi őrölt kömény

    A panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Főzelék készítése:

    A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. Egy szűrőkanálba tesszük, majd folyó víz alatt leöblítjük.

    Feltesszük főni, amikor felforr a habját leszedjük. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, 1 tk házi paprikakrémet is tettem bele, majd a húsleveskockát és a babérleveleket. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.

    Az olajon a liszttel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.
    A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, öntünk rá 2 dl vizet, majd csomómentesre keverjük és a hozzáöntjük a sárgaborsóhoz.

    Összeforraljuk és kész is gyors és finom főzelék.

    Bélszín készítése:

    A burgonyát megpucolva, összevágva enyhén sós vízben megfőzzük.

    A darált húshoz hozzákeverjük a sót, az ételízesítőt, a köményt, a tojást, a borsot, a zsemlemorzsát, a lereszelt vöröshagymát, az összetört főtt burgonyát és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk és rudakat formálunk belőle.

    Hagyományos módon panírozzuk és forró olajban kisütjük a rudacskáinkat.

    Amennyiben soknak találjuk a bekevert mennyiséget, le lehet fagyasztani.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá