Sárgaborsó főzelék hamis bélszínrolóval recept
Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 2 db babérlevél
- 1 tk házi paprikakrém
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk só
A rántáshoz:
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 mk piros paprika
Hamis bélszínrolóhoz:
- 1/2 kg darált sertés és marhahús keveréke
- 4 közepes főtt burgonya
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1/2 evőkanál só
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
- késhegynyi őrölt kömény
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
Főzelék készítése:
A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. Egy szűrőkanálba tesszük, majd folyó víz alatt leöblítjük.
Feltesszük főni, amikor felforr a habját leszedjük. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, 1 tk házi paprikakrémet is tettem bele, majd a húsleveskockát és a babérleveleket. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.
Az olajon a liszttel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.
A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, öntünk rá 2 dl vizet, majd csomómentesre keverjük és a hozzáöntjük a sárgaborsóhoz.
Összeforraljuk és kész is gyors és finom főzelék.
Bélszín készítése:
A burgonyát megpucolva, összevágva enyhén sós vízben megfőzzük.
A darált húshoz hozzákeverjük a sót, az ételízesítőt, a köményt, a tojást, a borsot, a zsemlemorzsát, a lereszelt vöröshagymát, az összetört főtt burgonyát és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk és rudakat formálunk belőle.
Hagyományos módon panírozzuk és forró olajban kisütjük a rudacskáinkat.
Amennyiben soknak találjuk a bekevert mennyiséget, le lehet fagyasztani.
Jó étvágyat hozzá!