Sárgaborsó főzelék hamis bélszínrolóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A főzelékhez:

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk házi paprikakrém
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk só

A rántáshoz:

  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 mk piros paprika

Hamis bélszínrolóhoz:

  • 1/2 kg darált sertés és marhahús keveréke
  • 4 közepes főtt burgonya
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db egész tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1/2 evőkanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
  • késhegynyi őrölt kömény

A panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:

Főzelék készítése:

A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. Egy szűrőkanálba tesszük, majd folyó víz alatt leöblítjük.

Feltesszük főni, amikor felforr a habját leszedjük. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, 1 tk házi paprikakrémet is tettem bele, majd a húsleveskockát és a babérleveleket. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.

Az olajon a liszttel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.
A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, öntünk rá 2 dl vizet, majd csomómentesre keverjük és a hozzáöntjük a sárgaborsóhoz.

Összeforraljuk és kész is gyors és finom főzelék.

Bélszín készítése:

A burgonyát megpucolva, összevágva enyhén sós vízben megfőzzük.

A darált húshoz hozzákeverjük a sót, az ételízesítőt, a köményt, a tojást, a borsot, a zsemlemorzsát, a lereszelt vöröshagymát, az összetört főtt burgonyát és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk és rudakat formálunk belőle.

Hagyományos módon panírozzuk és forró olajban kisütjük a rudacskáinkat.

Amennyiben soknak találjuk a bekevert mennyiséget, le lehet fagyasztani.

Jó étvágyat hozzá!