Hozzávalók:
A főzelékhez:
A rántáshoz:
Hamis bélszínrolóhoz:
A panírozáshoz:
Elkészítése:
Főzelék készítése:
A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. Egy szűrőkanálba tesszük, majd folyó víz alatt leöblítjük.
Feltesszük főni, amikor felforr a habját leszedjük. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, 1 tk házi paprikakrémet is tettem bele, majd a húsleveskockát és a babérleveleket. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.
Az olajon a liszttel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.
A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, öntünk rá 2 dl vizet, majd csomómentesre keverjük és a hozzáöntjük a sárgaborsóhoz.
Összeforraljuk és kész is gyors és finom főzelék.
Bélszín készítése:
A burgonyát megpucolva, összevágva enyhén sós vízben megfőzzük.
A darált húshoz hozzákeverjük a sót, az ételízesítőt, a köményt, a tojást, a borsot, a zsemlemorzsát, a lereszelt vöröshagymát, az összetört főtt burgonyát és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk és rudakat formálunk belőle.
Hagyományos módon panírozzuk és forró olajban kisütjük a rudacskáinkat.
Amennyiben soknak találjuk a bekevert mennyiséget, le lehet fagyasztani.
Jó étvágyat hozzá!