Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parmezános spenót főzelék recept

Parmezános spenót főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg friss bébispenót levél vagy friss spenótlevél
    • 8 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 dl tejszín
    • 1 evőkanál vaj
    • 5 dl zöldség alaplé (ha nincs otthon akkor leves kockából készítsünk alaplevet)
    • só, bors
    • 1 dl tej (opcionális)
    • 10 dkg reszelt parmezán
    • személyenként egy tükörtojás

    Elkészítése

    A vajon a zúzott fokhagymát jól lepirítjuk, majd rádobjuk a megmosott spenót leveleket és jól átforgatjuk a fokhagymán.

    Hagyjuk, hogy a spenót levelek összeessenek, majd sózzuk, borsozzuk és fel engedjük az alaplével és a tejszínnel.

    Jól forraljuk össze az egészet, amíg meg nem főnek a spenótlevelek.

    Ha elkészült tegyük turmix gépbe és turmixoljuk szép simára. Ha spenótunk turmixolás után nagyon sűrű lenne kevés tejjel hígíthatjuk.

    Az elkészült spenótba még melegen keverjük bele a parmezán sajtot.

    Ha kell, ízesítsük még sóval és borssal.

    Tipp:

    Az elkészült tükörtojásokat szépen mintázhatjuk bármilyen tetszőleges formájú sütemény kiszúróval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá