Parmezános spenót főzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg friss bébispenót levél vagy friss spenótlevél
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 5 dl zöldség alaplé (ha nincs otthon akkor leves kockából készítsünk alaplevet)
- só, bors
- 1 dl tej (opcionális)
- 10 dkg reszelt parmezán
- személyenként egy tükörtojás
Elkészítése
A vajon a zúzott fokhagymát jól lepirítjuk, majd rádobjuk a megmosott spenót leveleket és jól átforgatjuk a fokhagymán.
Hagyjuk, hogy a spenót levelek összeessenek, majd sózzuk, borsozzuk és fel engedjük az alaplével és a tejszínnel.
Jól forraljuk össze az egészet, amíg meg nem főnek a spenótlevelek.
Ha elkészült tegyük turmix gépbe és turmixoljuk szép simára. Ha spenótunk turmixolás után nagyon sűrű lenne kevés tejjel hígíthatjuk.
Az elkészült spenótba még melegen keverjük bele a parmezán sajtot.
Ha kell, ízesítsük még sóval és borssal.
Tipp:
Az elkészült tükörtojásokat szépen mintázhatjuk bármilyen tetszőleges formájú sütemény kiszúróval.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.