Parmezános spenót főzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg friss bébispenót levél vagy friss spenótlevél
  • 8 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dl zöldség alaplé (ha nincs otthon akkor leves kockából készítsünk alaplevet)
  • só, bors
  • 1 dl tej (opcionális)
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • személyenként egy tükörtojás

Elkészítése

A vajon a zúzott fokhagymát jól lepirítjuk, majd rádobjuk a megmosott spenót leveleket és jól átforgatjuk a fokhagymán.

Hagyjuk, hogy a spenót levelek összeessenek, majd sózzuk, borsozzuk és fel engedjük az alaplével és a tejszínnel.

Jól forraljuk össze az egészet, amíg meg nem főnek a spenótlevelek.

Ha elkészült tegyük turmix gépbe és turmixoljuk szép simára. Ha spenótunk turmixolás után nagyon sűrű lenne kevés tejjel hígíthatjuk.

Az elkészült spenótba még melegen keverjük bele a parmezán sajtot.

Ha kell, ízesítsük még sóval és borssal.

Tipp:

Az elkészült tükörtojásokat szépen mintázhatjuk bármilyen tetszőleges formájú sütemény kiszúróval.