Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos káposzta fűszeres tarjával recept

Paradicsomos káposzta fűszeres tarjával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej káposzta
    • 1 kisebb fej hagyma
    • 250 g sűrített paradicsom vagy 2,5 liter friss paradicsomlé
    • 3 evőkanál olaj
    • 3 evőkanál liszt
    • őrölt kömény
    • cukor

    Köret:

    • 6 szelet húsos tarja
    • olaj
    • 1 fej hagyma
    • 1 paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors, őrölt kömény, csípős paprika

    Elkészítése:

    A káposztát megmossuk, felső sérült leveleit levágjuk.

    Felezzük, majd a torzsáját kivágjuk. Éles késsel vékony csíkokra felvágjuk.

    A felvágott káposztát áttesszük egy nagyobb lábosba, majd annyi forró vizet öntünk rá, ami még nem lepi el. Sóval, cukorral, őrölt köménnyel ízesítjük és félig puhára főzzük.

    Mikor félig megfőtt a káposzta, hozzákeverjük a paradicsomot is.

    Közben egy serpenyőben világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, majd mikor zsemleszínű a pirult liszt, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát is. A káposztát berántjuk, és ha kell még ízlésünknek megfelelően tovább sózzuk, cukrozzuk.

    Míg fő a káposzta, addig a húst is megsütjük. A szelet húsokat gyengén kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, őrölt köménnyel és az áttört fokhagymával fűszerezzük.

    Kevés olajat forrósítunk és a szálasra felvágott hagymát és paradicsomot üvegesre pirítjuk benne.

    Mikor lepirult a hagyma, akkor beletesszük a hússzeleteket és egy kevés vizet aláöntve, letakarva, készre pároljuk a húst.

    Ha szeretjük a csípős ízt, pár karika csípős paprikát is tehetünk mellé.

    A paradicsomos káposztát forrón tálaljuk a hússal és egy pár szelet pirítóssal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá