Hozzávalók:
Köret:
Elkészítése:
A káposztát megmossuk, felső sérült leveleit levágjuk.
Felezzük, majd a torzsáját kivágjuk. Éles késsel vékony csíkokra felvágjuk.
A felvágott káposztát áttesszük egy nagyobb lábosba, majd annyi forró vizet öntünk rá, ami még nem lepi el. Sóval, cukorral, őrölt köménnyel ízesítjük és félig puhára főzzük.
Mikor félig megfőtt a káposzta, hozzákeverjük a paradicsomot is.
Közben egy serpenyőben világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, majd mikor zsemleszínű a pirult liszt, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát is. A káposztát berántjuk, és ha kell még ízlésünknek megfelelően tovább sózzuk, cukrozzuk.
Míg fő a káposzta, addig a húst is megsütjük. A szelet húsokat gyengén kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, őrölt köménnyel és az áttört fokhagymával fűszerezzük.
Kevés olajat forrósítunk és a szálasra felvágott hagymát és paradicsomot üvegesre pirítjuk benne.
Mikor lepirult a hagyma, akkor beletesszük a hússzeleteket és egy kevés vizet aláöntve, letakarva, készre pároljuk a húst.
Ha szeretjük a csípős ízt, pár karika csípős paprikát is tehetünk mellé.
A paradicsomos káposztát forrón tálaljuk a hússal és egy pár szelet pirítóssal.