Paradicsomos káposzta fűszeres tarjával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 250 g sűrített paradicsom vagy 2,5 liter friss paradicsomlé
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • őrölt kömény
  • cukor

Köret:

  • 6 szelet húsos tarja
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt kömény, csípős paprika

Elkészítése:

A káposztát megmossuk, felső sérült leveleit levágjuk.

Felezzük, majd a torzsáját kivágjuk. Éles késsel vékony csíkokra felvágjuk.

A felvágott káposztát áttesszük egy nagyobb lábosba, majd annyi forró vizet öntünk rá, ami még nem lepi el. Sóval, cukorral, őrölt köménnyel ízesítjük és félig puhára főzzük.

Mikor félig megfőtt a káposzta, hozzákeverjük a paradicsomot is.

Közben egy serpenyőben világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, majd mikor zsemleszínű a pirult liszt, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát is. A káposztát berántjuk, és ha kell még ízlésünknek megfelelően tovább sózzuk, cukrozzuk.

Míg fő a káposzta, addig a húst is megsütjük. A szelet húsokat gyengén kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, őrölt köménnyel és az áttört fokhagymával fűszerezzük.

Kevés olajat forrósítunk és a szálasra felvágott hagymát és paradicsomot üvegesre pirítjuk benne.

Mikor lepirult a hagyma, akkor beletesszük a hússzeleteket és egy kevés vizet aláöntve, letakarva, készre pároljuk a húst.

Ha szeretjük a csípős ízt, pár karika csípős paprikát is tehetünk mellé.

A paradicsomos káposztát forrón tálaljuk a hússal és egy pár szelet pirítóssal.