Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás burgonyafőzelék recept

Medvehagymás burgonyafőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 6 dl alaplé vagy víz
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg vaj vagy zsír
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2-3 ek GM zabpehelyliszt
    • 1 csokor medvehagyma
    • 2 ek ecet vagy fehérborecet
    • 2-4 db babérlevél
    • 1 tk só

    A feltéthez:

    • 1 kg oldalas
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • kevés zsír

    Elkészítése:

    A krumplit megpucoljuk és karikára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.

    A vajat egy lábosban megolvasztjuk, rádobjuk a vöröshagymát, megdinszteljük Hozzáadjuk a krumplit, pár percig tovább pirítjuk. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Sóval, babérlevéllel ízesítjük és főzzük puhára.

    Amíg a krumpli fő, a tejfölt simára keverjük a zabpehelyliszttel és kb 1 dl vízzel. A medvehagymát felaprítjuk.

    Amikor a krumpli megfőtt, a tejfölös-lisztes habarással a főzeléket folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Végül ízlés szerint ecettel ízesítjük.

    A feltéthez az oldalast sózzuk be, rakjuk zsírral kikent tepsibe, szórjuk rá a megtisztított, zúzott fokhagymát. Öntsünk alá egy csészényi vizet, fedjük le és tegyük be a sütőbe. Kb 1 óra alatt készül el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá