Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás kosárka recept

Medvehagymás kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg rétesliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 dkg vaj
    • 2 tk só
    • 1 tk cukor
    • 2 dl tej
    • 2 dkg élesztő (friss)

    Töltelékhez:

    • 15 dkg zöldfűszeres sajtkrém
    • 10 dkg medvehagyma
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy keverőtálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk az élesztős tejet, tojást, sót és a maradék tejjel tésztává gyúrjuk, apránként hozzádolgozva a puha vajat is.

    Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát apróra vágjuk, majd a sajtkrémmel és a borssal összekeverjük.

    Mikor megkelt a tészta nyújtólapon átdolgozzuk. 12 darabra osztjuk, majd gombócoljuk.

    Minden gombócot kb 13*17 cm-es téglalapra nyújtjuk. Az egyik hosszanti oldalát a közepéig 1 centiméterenként becsíkozzuk. A másik oldalára tölteléket halmozunk.

    A töltelékre ráhajtjuk a tésztát, majd a csíkokat a megsodorjuk és karikává formáljuk az egészet. Kizsírozott vagy papírral bélelt muffinformába tesszük.

    Újabb 20 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá