Medvehagymás kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 tojás
  • 9 dkg vaj
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő (friss)

Töltelékhez:

  • 15 dkg zöldfűszeres sajtkrém
  • 10 dkg medvehagyma
  • őrölt bors

Elkészítése:

Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy keverőtálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk az élesztős tejet, tojást, sót és a maradék tejjel tésztává gyúrjuk, apránként hozzádolgozva a puha vajat is.

Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát apróra vágjuk, majd a sajtkrémmel és a borssal összekeverjük.

Mikor megkelt a tészta nyújtólapon átdolgozzuk. 12 darabra osztjuk, majd gombócoljuk.

Minden gombócot kb 13*17 cm-es téglalapra nyújtjuk. Az egyik hosszanti oldalát a közepéig 1 centiméterenként becsíkozzuk. A másik oldalára tölteléket halmozunk.

A töltelékre ráhajtjuk a tésztát, majd a csíkokat a megsodorjuk és karikává formáljuk az egészet. Kizsírozott vagy papírral bélelt muffinformába tesszük.

Újabb 20 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.