Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pesto és vaj recept

Medvehagymás pesto és vaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A medvehagymás pestohoz:

    • 7 dkg medvehagyma
    • 3,5 dkg fenyőmag
    • 6 dkg parmezán
    • 1 tk só
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 dl olívaolaj
    • bors

    A medvehagymás vajhoz:

    • 12 dkg vaj
    • 5 dkg medvehagyma
    • só, bors

    Elkészítése:

    Medvehagymás pesto:

    A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalóval késes aprítóban alaposan összeaprítjuk.

    Jól záródó edényben, hűtőszekrényben pár napig eltartható.

    Medvehagymás vaj:

    A puha vajat kihabosítjuk a nagyon apróra összevágott medvehagymával, majd a sóval és borssal összekeverjük.
    Kis adagokra osztjuk a könnyebb felhasználásért.

    Tipp:

    A medvehagymás pesto és a medvehagymás vaj is nagyon jól illik sültekhez, a húsvéti sonka mellé vagy egyszerűen reggeli kiegészítéseként is. A tavasz friss zöld fűszerét lefagyasztva egész évre átmenthetjük és amikor csak kell egy pestoba vagy vajba gyorsan belekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá