Medvehagymás pesto és vaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A medvehagymás pestohoz:

  • 7 dkg medvehagyma
  • 3,5 dkg fenyőmag
  • 6 dkg parmezán
  • 1 tk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

A medvehagymás vajhoz:

  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg medvehagyma
  • só, bors

Elkészítése:

Medvehagymás pesto:

A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalóval késes aprítóban alaposan összeaprítjuk.

Jól záródó edényben, hűtőszekrényben pár napig eltartható.

Medvehagymás vaj:

A puha vajat kihabosítjuk a nagyon apróra összevágott medvehagymával, majd a sóval és borssal összekeverjük.
Kis adagokra osztjuk a könnyebb felhasználásért.

Tipp:

A medvehagymás pesto és a medvehagymás vaj is nagyon jól illik sültekhez, a húsvéti sonka mellé vagy egyszerűen reggeli kiegészítéseként is. A tavasz friss zöld fűszerét lefagyasztva egész évre átmenthetjük és amikor csak kell egy pestoba vagy vajba gyorsan belekeverjük.