Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói tortillatekercsek recept

Mexikói tortillatekercsek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 16 darab tortillalap
    • 30-44 dkg reszelt sajt (nálam vörös cheddar és gouda)
    • 2 filézett csirkemell

    A szószhoz:

    • 25-30 dkg érett, hámozott paradicsom
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • egy teáskanálnyi cukor
    • chilipaprika
    • 1 kaliforniai paprika
    • 1 vörösbab konzerv
    • egy evőkanálnyi olivaolaj
    • 1 fej mogyoróhagyma
    • 2-3 nagyobb paradicsom

    Elkészítése:

    A csirkemelleket szeletekre vágjuk és sózzuk, majd kontaktgrillen megsütjük. Apró szálakra szedjük vagy apró darabokra vágva félretesszük.

    A szószos töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk, olivaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a hámozott paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, beledaraboljuk a paprikákat, majd puhára, szószosra összefőzzük.

    A végén belekeverjük a puha vörösbabot, az apróra vágott friss mogyoróhagymát, a kockázott friss paradicsomot és az apróra vágott sült csirkemellet. A szószból félretettem egy tálkával mielőtt belekevertem a csirkemellet, hagymát, friss paradicsomot és a babot, mert ezt kínáltam mártogatni.

    A tortillalapokat félbe vágjuk, így kapunk 32 darab fél tortillát. Ezeket a fél tortillákat fogjuk tölteni és feltekerni.

    A fél lapot megszórjuk a reszelt sajttal, halmozunk rá a húsos szószból és a jobb alsó saroknál elkezdjük feltekerni tölcsér formájúra.

    A kész tölcsérkéket egymás mellé fektetjük kör alakban egy sütőlemez közepére, előtte egy kis kerámiatálat tegyünk a közepére, amibe majd a sima paradicsomos szósz fog kerülni. Gyakorlatilag ezt a kis kerámiatálkát fogjuk körberakni a tortillatekercsekkel.

    Amikor körbeértünk, reszelt sajttal megszórjuk a tekercseket, majd újabb sor tekercset készítünk és végül egy harmadikat. Minden szint közé mehet reszelt sajt.

    Mikor ezzel elkészültünk, 190 fokon aranyszínűre sütjük. A tészta finom ropogóssá válik, a sajt már megolvad a rétegek között és tálalhatóvá is válik.

    Apróra vágott friss petrezselyemzölddel megszórhatjuk, a középre helyezett tálkában kínáljuk a csípős vagy kevéssé csípős mexikói szószt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek