Hozzávalók:
A szószhoz:
Elkészítése:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk és sózzuk, majd kontaktgrillen megsütjük. Apró szálakra szedjük vagy apró darabokra vágva félretesszük.
A szószos töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk, olivaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a hámozott paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, beledaraboljuk a paprikákat, majd puhára, szószosra összefőzzük.
A végén belekeverjük a puha vörösbabot, az apróra vágott friss mogyoróhagymát, a kockázott friss paradicsomot és az apróra vágott sült csirkemellet. A szószból félretettem egy tálkával mielőtt belekevertem a csirkemellet, hagymát, friss paradicsomot és a babot, mert ezt kínáltam mártogatni.
A tortillalapokat félbe vágjuk, így kapunk 32 darab fél tortillát. Ezeket a fél tortillákat fogjuk tölteni és feltekerni.
A fél lapot megszórjuk a reszelt sajttal, halmozunk rá a húsos szószból és a jobb alsó saroknál elkezdjük feltekerni tölcsér formájúra.
A kész tölcsérkéket egymás mellé fektetjük kör alakban egy sütőlemez közepére, előtte egy kis kerámiatálat tegyünk a közepére, amibe majd a sima paradicsomos szósz fog kerülni. Gyakorlatilag ezt a kis kerámiatálkát fogjuk körberakni a tortillatekercsekkel.
Amikor körbeértünk, reszelt sajttal megszórjuk a tekercseket, majd újabb sor tekercset készítünk és végül egy harmadikat. Minden szint közé mehet reszelt sajt.
Mikor ezzel elkészültünk, 190 fokon aranyszínűre sütjük. A tészta finom ropogóssá válik, a sajt már megolvad a rétegek között és tálalhatóvá is válik.
Apróra vágott friss petrezselyemzölddel megszórhatjuk, a középre helyezett tálkában kínáljuk a csípős vagy kevéssé csípős mexikói szószt.