Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kel recept

Töltött kel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db kelkáposztalevél
    • köménymag
    • bors
    • 1 db babérlevél

    A töltelékhez:

    • 30 dkg darált hús
    • 1 ek étolaj
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 1 kk házi paprikakrém
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl rizs

    A tetejére:

    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 db lapka sajt

    Elkészítése:

    2 liter vizet felforralunk sóval, borssal, köménymaggal és a babérlevéllel. A káposzta leveket roppanósra főzzük a fűszeres vízben, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

    Elkészítjük a pörköltet. Az étolajon a finomra vágott hagymákat megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 1 dl vízzel. Rátesszük a darált húst és a fűszereket, majd készre sütjük.

    A rizst enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a langyosra hűlt pörkölthöz keverjük. Szükség esetén még ízesíthetjük és hozzákeverjük a tojást is.

    A kel leveleket betöltjük és feltekerjük.

    Egy hőálló tál alját vékonyan étolajjal kikenjük. Ha maradna a töltelékből, akkor az aljára tesszük, majd rásorakoztatjuk a töltött kelkáposztát.

    A tejfölt a tojással elkeverjük és a tetejét lekenjük vele.

    Mindegyik tekercs tetejére fél lapka sajtot teszünk /tehetünk reszelt sajtot is/ és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá