Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
2 liter vizet felforralunk sóval, borssal, köménymaggal és a babérlevéllel. A káposzta leveket roppanósra főzzük a fűszeres vízben, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a pörköltet. Az étolajon a finomra vágott hagymákat megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 1 dl vízzel. Rátesszük a darált húst és a fűszereket, majd készre sütjük.
A rizst enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a langyosra hűlt pörkölthöz keverjük. Szükség esetén még ízesíthetjük és hozzákeverjük a tojást is.
A kel leveleket betöltjük és feltekerjük.
Egy hőálló tál alját vékonyan étolajjal kikenjük. Ha maradna a töltelékből, akkor az aljára tesszük, majd rásorakoztatjuk a töltött kelkáposztát.
A tejfölt a tojással elkeverjük és a tetejét lekenjük vele.
Mindegyik tekercs tetejére fél lapka sajtot teszünk /tehetünk reszelt sajtot is/ és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!