Töltött kel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött kel

Hozzávalók:

  • 8 db kelkáposztalevél
  • köménymag
  • bors
  • 1 db babérlevél

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 ek étolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 kk házi paprikakrém
  • 1 tojás
  • 1,5 dl rizs

A tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 4 db lapka sajt

Elkészítése:

2 liter vizet felforralunk sóval, borssal, köménymaggal és a babérlevéllel. A káposzta leveket roppanósra főzzük a fűszeres vízben, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a pörköltet. Az étolajon a finomra vágott hagymákat megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 1 dl vízzel. Rátesszük a darált húst és a fűszereket, majd készre sütjük.

A rizst enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a langyosra hűlt pörkölthöz keverjük. Szükség esetén még ízesíthetjük és hozzákeverjük a tojást is.

A kel leveleket betöltjük és feltekerjük.

Egy hőálló tál alját vékonyan étolajjal kikenjük. Ha maradna a töltelékből, akkor az aljára tesszük, majd rásorakoztatjuk a töltött kelkáposztát.

A tejfölt a tojással elkeverjük és a tetejét lekenjük vele.

Mindegyik tekercs tetejére fél lapka sajtot teszünk /tehetünk reszelt sajtot is/ és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!