Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes rakott karfiol recept

Tejszínes rakott karfiol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol
    • 1 kg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 1 bögre rizs
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk borsikafű
    • 5 dl főzőtejszín
    • 10 dkg sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhén sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegtetem).

    Rakott karfiol 004

    A rizst 1 ek olajon megfuttatom, azután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel. Sózom és lefedve, meleg helyen megvárom, hogy a rizs megdagadjon.

    A felaprított hagymát és fokhagymát 2 ek olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a húst. Ízlés szerint sózom és addig pirítom, míg zsírjára sül. Megszórom a fűszerekkel és elkeverem.

    Rakott karfiol 006

    Egy közepes méretű tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és beleöntöm az előzőleg összekevert rizst és húst. Elegyengetem a tetejét, rászórom a karfiolrózsákat és elrendezem.

    Rakott karfiol 011

    A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverem, majd ráöntöm a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórom és sütőbe teszem.

    200 fokon kb 40 perc alatt megsütöm. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá