Székelykáposzta füstölt hússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb
- 30 dkg füstölt tarja
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy ek sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk fokhagyma granulátum vagy 2 cikk fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 3 nagy ek 20 %-os tejföl
- 2 dl zsíros tej
Elkészítése:
A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, borsot, köményt és a fokhagymát. Beletesszük a hasonló nagyságú kockákra vágott sertéscombot és a füstölt tarját.
Vizet öntünk alá és nagy lángon, fedő alatt zsírjára pirítjuk, majd újra öntünk alá vizet és újra zsírjára pirítjuk. Folytatjuk ezt addig amíg a húsok fél puhák lesznek.
Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát. Előtte kóstoljuk meg és ha nagyon savanyúnak találjuk, 2-3 váltás hideg vízben mossuk át.
Tehát miután a húshoz adtuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beledobjuk a babérlevelet és fedő alatt mindent puhára főzünk.
Ha szükséges pótoljuk a vizet, de a végén csak félig lepje el, különben rengeteg leve lesz az ételnek.
A tejfölt kikeverjük a tejjel, teszünk hozzá pár kanállal a káposzta levéből a hőkiegyenlítés miatt, majd az egészet ráöntjük a káposztára.
Finoman megmozgatjuk a lábast és 1- 2 percig összefőzzük, aztán el is készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »