Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelykáposzta recept

Székelykáposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg tarja
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 kiskanál só
    • 1 kiskanál őrölt bors
    • 1 kiskanál majoránna
    • 2 kiskanál köménymag
    • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 4 db babérlevél
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 330 g tejföl
    • 3 ek liszt

    Elkészítése:

    A hagymát kockákra vágjuk. A húst felszeleteljük, majd kicsi, nagyjából 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
    A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.

    A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.

    Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.

    Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.

    Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen.

    Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk és behabarjuk vele az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá