Székelykáposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg tarja
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál majoránna
  • 2 kiskanál köménymag
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 db babérlevél
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 330 g tejföl
  • 3 ek liszt

Elkészítése:

A hagymát kockákra vágjuk. A húst felszeleteljük, majd kicsi, nagyjából 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.

A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.

Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.

Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.

Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen.

Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk és behabarjuk vele az ételt.