Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes-grillfűszeres csirkemáj újburgonyával recept

Petrezselymes-grillfűszeres csirkemáj újburgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg csirkemáj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint grillfűszer
    • ízlés szerint bors
    • 6-8 szem újburgonya
    • 2 ek zsír
    • ízlés szerint friss petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A burgonyát megtisztítjuk. Az újkrumpliban az a jó, hogy nem kell “vacakolni” vele, épp hogy csak megmossuk, tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és mehet is a tepsibe, amit előtte zsírral kikentünk. A burgonyát megsózzuk és kb 20 percre az előmelegített sütőbe toljuk.

    Ezalatt a májjal foglalkozunk. Jól megmossuk, megszárítjuk, majd grillfűszerrel megszórjuk és belemasszírozzuk az ízeket. Addig áll, amíg a krumpli félig megsül, majd belehelyezzük a tepsibe és visszatoljuk a sütőbe 10 percre. Addig petrezselymet aprítunk.

    Ha már úgy látjuk hogy a máj átsült (nem kell sok idő hozzá) megszórjuk a petrezselyemmel és sóval, egy fakanállal jól átforgatjuk a krumplival és visszatoljuk még 5-6 percre.

    Aztán már csak tálalni kell. Mivel szeretem a friss petrezselyem ízét, ezért még egyszer megszórom és így fogyasztom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá