Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemáj parasztosan recept

Csirkemáj parasztosan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg csirkemáj
    • 4 nagyobb burgonya
    • 2 fej lilahagyma
    • 2 db paprika
    • 2 db paradicsom
    • 4 db kisebb friss rozmaringszál
    • 3-4 db friss zsályalevél
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg mozzarella golyó
    • 1 tk grillzöldség fűszerkeverék
    • só, bors, fűszerpaprika
    • 2 ek zsiradék

    Elkészítése:

    A csirkemájat átmossuk és enyhén sós vízben 6-8 percet előfőzzük, majd leszűrjük és konyharuhával letakarva félretesszük.

    A burgonyát héjában 10 percet sós vízben szintén előfőzzük, majd meghámozzuk.

    Mialatt főnek az alapanyagok, a lilahagymát, a paradicsomot és a paprikát vastagabb szeletekre felvágjuk, majd egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal.

    A félig megfőtt burgonyákat felszeleteljük, a kikent tepsibe sorakoztatjuk, megszórjuk grillzöldség fűszerkeverékkel és enyhén megsózzuk.

    Ezután rárétegeljük a lilahagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zsályaleveleket, majd a csirkemájat, a szalonna szeleteket, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával is megszórjuk, közé rakunk néhány szál rozmaringot, végül rátesszük a mozzarella golyókat.

    200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.

    Kenyérrel és ízlés szerint savanyúsággal, illetve lehűtött kovászos uborkával még forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá