Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott sertéskaraj parasztosan recept

Rakott sertéskaraj parasztosan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 szelet sertéskaraj
    • 3 ek liszt
    • 12 db nagyobb burgonya
    • 2 fej lilahagyma
    • 1 tv paprika
    • 2 paradicsom
    • 1 szelet kolozsvári szalonna
    • 1 szelet csemegeszalonna
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 1 nagy (270 g-os) tejföl
    • 10 dkg trappista sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors, ételízesítő
    • 5-6 ek zsiradék

    Elkészítése:

    A burgonyákat sós vízben héjában félpuhára főzzük, hideg vízben kissé lehűtjük, lehéjazzuk és félretesszük.

    A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztben forgatás után kevés zsiradékon 1-1 perc alatt mindkét oldalát elősütjük.

    A paprikát, paradicsomot és a lila hagymát karikákra vágjuk, a sajtokat lereszeljük.
    Egy 30*40 cm-es tepsit zsiradékkal kikenünk és belerétegezzük a felszeletelt hozzávalókat:
    1. réteg: burgonya, lilahagyma, tv paprika, kolozsvári szalonna
    2. réteg: burgonya, lilahagyma, paradicsom
    3. réteg: elősütött karajszeletek, reszelt füstölt sajt
    4. réteg: burgonya, csemege szalonna

    Végül a tejfölt kikeverjük a 2 gerezd reszelt fokhagymával, 2 tojással, a reszelt trappistával, pici sóval, borssal és rákentük a tetejére.

    Alufóliával lezárjuk és 190 fokra előmelegített sütőbe téve először jó 40 percig, azután a fóliát levéve további 18-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.

    8-10 perc pihentetés után szépen szeletelhető.

    Kenyérrel és ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.

    Rendkívül kiadós és laktató étel, jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá