Csirkemáj parasztosan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkemáj
  • 4 nagyobb burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 db kisebb friss rozmaringszál
  • 3-4 db friss zsályalevél
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg mozzarella golyó
  • 1 tk grillzöldség fűszerkeverék
  • só, bors, fűszerpaprika
  • 2 ek zsiradék

Elkészítése:

A csirkemájat átmossuk és enyhén sós vízben 6-8 percet előfőzzük, majd leszűrjük és konyharuhával letakarva félretesszük.

A burgonyát héjában 10 percet sós vízben szintén előfőzzük, majd meghámozzuk.

Mialatt főnek az alapanyagok, a lilahagymát, a paradicsomot és a paprikát vastagabb szeletekre felvágjuk, majd egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal.

A félig megfőtt burgonyákat felszeleteljük, a kikent tepsibe sorakoztatjuk, megszórjuk grillzöldség fűszerkeverékkel és enyhén megsózzuk.

Ezután rárétegeljük a lilahagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zsályaleveleket, majd a csirkemájat, a szalonna szeleteket, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával is megszórjuk, közé rakunk néhány szál rozmaringot, végül rátesszük a mozzarella golyókat.

200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.

Kenyérrel és ízlés szerint savanyúsággal, illetve lehűtött kovászos uborkával még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!