Petrezselymes-grillfűszeres csirkemáj újburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint grillfűszer
  • ízlés szerint bors
  • 6-8 szem újburgonya
  • 2 ek zsír
  • ízlés szerint friss petrezselyemzöld

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk. Az újkrumpliban az a jó, hogy nem kell “vacakolni” vele, épp hogy csak megmossuk, tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és mehet is a tepsibe, amit előtte zsírral kikentünk. A burgonyát megsózzuk és kb 20 percre az előmelegített sütőbe toljuk.

Ezalatt a májjal foglalkozunk. Jól megmossuk, megszárítjuk, majd grillfűszerrel megszórjuk és belemasszírozzuk az ízeket. Addig áll, amíg a krumpli félig megsül, majd belehelyezzük a tepsibe és visszatoljuk a sütőbe 10 percre. Addig petrezselymet aprítunk.

Ha már úgy látjuk hogy a máj átsült (nem kell sok idő hozzá) megszórjuk a petrezselyemmel és sóval, egy fakanállal jól átforgatjuk a krumplival és visszatoljuk még 5-6 percre.

Aztán már csak tálalni kell. Mivel szeretem a friss petrezselyem ízét, ezért még egyszer megszórom és így fogyasztom.