Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyárias rizseshús recept

Nyárias rizseshús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 bögre basmati rizs
    • 30 dkg csirkemell
    • 2 vastagabb szál újhagyma (nekem most 5 pici szál volt itthon)
    • 1 szál sárgarépa
    • fél kaliforniai paprika, piros húsú
    • 2 gerezd fokhagyma áttörve
    • 5 dl forró víz
    • 1 tyúkhúsleves kocka
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 csapott mk só
    • 2 csipet bors

    Elkészítése:

    Az olívaolajat felmelegítem.

    A csirkemellet megmosom, papírtörlőn leitatom róla a vizet, majd kockákra vágom. A zöldségeket meghámozom, megmosom, felaprítom.

    Az olajon a húst fehéredésig pirítom. Hozzáadom a zöldségeket, az áttört fokhagymát, végül a rizst. Alaposan elkeverem, sózom, borsozom.

    Az 5 dl forró vízben feloldom a húsleveskockát és az ételhez adom. Mikor már kezd forrni, megkóstolom, ha szükséges, pluszban fűszerezem.

    Addig főzöm közepes lángon, fedő nélkül, míg szinte az összes folyadék elfő róla. Ekkor a lángot elzárom alatta, ráteszek egy fedőt és még 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek tovább duzzadjanak, illetve beszívják a maradék pici levet.

    Csemege uborkával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá