Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Serpenyős-rizses csirke recept

Serpenyős-rizses csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg rizs
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 sárga paprika
    • 1 paradicsom
    • 15 dkg csirkemellfilé
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál étolaj
    • szárnyas fűszerkeverék ( ízlés szerint)
    • őrölt bors ( ízlés szerint)
    • pirospaprika ( ízlés szerint)
    • chili paprika ( ízlés szerint)
    • 2 dkg vaj
    • 2-3 evőkanál petrezselyem

    Elkészítése:

    Sós vizet forralunk és a rizst kb 15 percig főzzük, nem túl puhára. Leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

    A hagymát apróra vágjuk. A paprikát vékonyra felcsíkozzuk. A paradicsomot és a húst kockákra vágjuk.
    A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.

    A csirkemell darabokat fűszerezzük.

    Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és rárakjuk a húst és 10 percig sütjük. Ezután a fokhagymát belerakjuk és borssal ízesítjük. Ha szépen megpirult a hús, akkor kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

    A vajat felolvasztjuk, a hagymát és a paprikát kis lángon 5 percig pirítjuk. Ezután a rizst és a paradicsomot hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával és chilivel ízesítjük.

    A húst is beletesszük és lefedve kis lángon, kb 10 percig pároljuk.

    Tálaláskor a tetejére aprított petrezselymet szórunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá