Serpenyős-rizses csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Serpenyős-rizses csirke

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizs
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 sárga paprika
  • 1 paradicsom
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék ( ízlés szerint)
  • őrölt bors ( ízlés szerint)
  • pirospaprika ( ízlés szerint)
  • chili paprika ( ízlés szerint)
  • 2 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál petrezselyem

Elkészítése:

Sós vizet forralunk és a rizst kb 15 percig főzzük, nem túl puhára. Leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A hagymát apróra vágjuk. A paprikát vékonyra felcsíkozzuk. A paradicsomot és a húst kockákra vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.

A csirkemell darabokat fűszerezzük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és rárakjuk a húst és 10 percig sütjük. Ezután a fokhagymát belerakjuk és borssal ízesítjük. Ha szépen megpirult a hús, akkor kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

A vajat felolvasztjuk, a hagymát és a paprikát kis lángon 5 percig pirítjuk. Ezután a rizst és a paradicsomot hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával és chilivel ízesítjük.

A húst is beletesszük és lefedve kis lángon, kb 10 percig pároljuk.

Tálaláskor a tetejére aprított petrezselymet szórunk.