Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses hús csirkepörköltből recept

Rizses hús csirkepörköltből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • kb 1 kg csirkeaprólék (szárny, farhát, nyak, zúza, máj…stb)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • étolaj
    • 1 tk pirospaprika
    • ételízesítő, só, bors ízlés szerint
    • 2 dl rizs
    • víz
    • 1 szál sárgarépa
    • kb két maréknyi cukorborsó

    Elkészítése:

    A rizst főzzük meg a feldarabolt répával és cukorborsóval.

    A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát a csirkeaprólékot, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. Fűszerezzük ízlés szerint. Jó szaftos húst készítsünk!

    Ezután keverjük össze a pörköltet meg a rizst és kész is vagyunk!

    Ha zacskós, gyors rizst készítünk, akkor a répát és borsót a pörköltbe főzzük bele. Ecetes almapaprikával tálaltam.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Mi jobban szeretjük csontosabb húsból a pörkölteket, de természetesen ugyanígy elkészíthető “színhúsból” (comb, melle húsa…) is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá