Rizses hús csirkepörköltből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Rizses hús csirkepörköltből

Hozzávalók:

  • kb 1 kg csirkeaprólék (szárny, farhát, nyak, zúza, máj…stb)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 tk pirospaprika
  • ételízesítő, só, bors ízlés szerint
  • 2 dl rizs
  • víz
  • 1 szál sárgarépa
  • kb két maréknyi cukorborsó

Elkészítése:

A rizst főzzük meg a feldarabolt répával és cukorborsóval.

A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát a csirkeaprólékot, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. Fűszerezzük ízlés szerint. Jó szaftos húst készítsünk!

Ezután keverjük össze a pörköltet meg a rizst és kész is vagyunk!

Ha zacskós, gyors rizst készítünk, akkor a répát és borsót a pörköltbe főzzük bele. Ecetes almapaprikával tálaltam.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Mi jobban szeretjük csontosabb húsból a pörkölteket, de természetesen ugyanígy elkészíthető “színhúsból” (comb, melle húsa…) is.