Nyárias rizseshús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 bögre basmati rizs
  • 30 dkg csirkemell
  • 2 vastagabb szál újhagyma (nekem most 5 pici szál volt itthon)
  • 1 szál sárgarépa
  • fél kaliforniai paprika, piros húsú
  • 2 gerezd fokhagyma áttörve
  • 5 dl forró víz
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 csapott mk só
  • 2 csipet bors

Elkészítése:

Az olívaolajat felmelegítem.

A csirkemellet megmosom, papírtörlőn leitatom róla a vizet, majd kockákra vágom. A zöldségeket meghámozom, megmosom, felaprítom.

Az olajon a húst fehéredésig pirítom. Hozzáadom a zöldségeket, az áttört fokhagymát, végül a rizst. Alaposan elkeverem, sózom, borsozom.

Az 5 dl forró vízben feloldom a húsleveskockát és az ételhez adom. Mikor már kezd forrni, megkóstolom, ha szükséges, pluszban fűszerezem.

Addig főzöm közepes lángon, fedő nélkül, míg szinte az összes folyadék elfő róla. Ekkor a lángot elzárom alatta, ráteszek egy fedőt és még 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek tovább duzzadjanak, illetve beszívják a maradék pici levet.

Csemege uborkával tálalom.