Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Török rizs recept

Török rizs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 marék zöldborsó (nálam mirelit)
    • 4 ek csemege kukorica
    • 3 marék zöldbab (nálam mirelit)
    • 2 szelet piros húsú kaliforniai paprika
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál újhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 mk só
    • késhegynyi őrölt bors
    • 1 mk vegeta
    • 200 g bulgur
    • 360 ml víz

    Elkészítése:

    A friss zöldségeket meghámozom, megmosom és feldarabolom.

    Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat. A sárgarépát, a paprikát és a kétféle hagymát 5 percig dinsztelem, majd ráteszem a zöldbabot, a zöldborsót, valamint a kukoricát és további 5 percig pirítom.

    Meghintem a fűszerekkel, felöntöm a bulgur főzéséhez szükséges vízzel (360 ml) és addig forralom fedő alatt, alacsony láng felett, míg minden zöldség teljesen átpuhul. Akkor hozzáadom a bulgurt és alaposan megkeverem.

    Egyszer felforralom, majd elzárom alatta a lángot.

    Fedő alatt 20 percig pihentetem, addigra a bulgur szemei magába szívják a folyadékot és készre puhul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá