Török rizs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 marék zöldborsó (nálam mirelit)
  • 4 ek csemege kukorica
  • 3 marék zöldbab (nálam mirelit)
  • 2 szelet piros húsú kaliforniai paprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 mk só
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1 mk vegeta
  • 200 g bulgur
  • 360 ml víz

Elkészítése:

A friss zöldségeket meghámozom, megmosom és feldarabolom.

Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat. A sárgarépát, a paprikát és a kétféle hagymát 5 percig dinsztelem, majd ráteszem a zöldbabot, a zöldborsót, valamint a kukoricát és további 5 percig pirítom.

Meghintem a fűszerekkel, felöntöm a bulgur főzéséhez szükséges vízzel (360 ml) és addig forralom fedő alatt, alacsony láng felett, míg minden zöldség teljesen átpuhul. Akkor hozzáadom a bulgurt és alaposan megkeverem.

Egyszer felforralom, majd elzárom alatta a lángot.

Fedő alatt 20 percig pihentetem, addigra a bulgur szemei magába szívják a folyadékot és készre puhul.