Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parasztos egytál recept

Parasztos egytál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg krumpli
    • 6 vastagabb szelet füstölt tarja
    • 3 vastagabb szelet húsos szalonna
    • 1 szál lecsókolbász nagyobb darabokra vágva
    • 1 kisebb darab füstölt kolbász felkarikázva
    • 4 fej vöröshagyma
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A krumplit és a vöröshagymát meghámozom és megmosom. A hagymákat félbevágom, majd laskára szeletelem.

    Egy nagyobb méretű tepsit kizsírozok, amibe a krumplit nem túl vastagra karikázom. Alaposan megsózom. Rászórom a hagymát, hogy szálaira essen, ráteszem a kolbászkarikákat, majd a kezemmel összeforgatom.

    Ráterítem a tarja és húsos szalonna szeleteket, illetve a lecsókolbászt.

    200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül egy óra alatt megsütöm. Fél óra sülés után kiveszem a tepsit és átforgatom az ételt.

    A tarja szeleteket a krumplikarikák közé rejtem, hogy ne száradjanak ki. Megkóstolom, ha szükséges, újra megsózom. Amikor a krumpli szép pirosra pirult, készen is van.

    Puha kenyérrel, házi savanyúsággal tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá