Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykaszárnyas egytál parázsburgonyával recept

Pulykaszárnyas egytál parázsburgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 egész pulykaszárny
    • 3 evőkanál zsír (nálunk kacsa)
    • 2 kg parázsburgonya
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 5 gerezd fokhagyma
    • só, bors (ezek ízlés szerint,de max 1 teáskanál mindkettőből)
    • 1 csomag szárnyas fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A pulykaszárnyat kettévágom.

    Egy tepsit veszek elő, beleteszem az olvasztott zsírt, ráhelyezem a megmosott burgonyát. Rászóróm a felaprított szalonnát, a felaprított fokhagymát, majd ráteszem a húsokat és fűszerezem sóval, borssal és a szárnyas fűszerrel.

    A tepsit alufóliával letakarom és a sütőbe teszem 200 fokra. Egy óra 15 perc múlva leveszem a fóliát és ha látom, hogy a szárny több helyen nyílik szét akkor puha és visszateszem már nagyobb fokozaton pirulni fólia nélkül.

    Kb 10 perc múlva átforgatom a krumplikat és a husikat is. Újabb 10 perc után készen is van.

    Ha a pulyka fiatal volt és jól dolgoztunk, akkor a husi belül puha, könnyen lejön a csontról, kívűl pedig piros.

    Tipp:

    Kevés só kell rá, mert a kolozsvári szalonna legtöbbször nagyon sós!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá