Pulykaszárnyas egytál parázsburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 egész pulykaszárny
  • 3 evőkanál zsír (nálunk kacsa)
  • 2 kg parázsburgonya
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors (ezek ízlés szerint,de max 1 teáskanál mindkettőből)
  • 1 csomag szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

A pulykaszárnyat kettévágom.

Egy tepsit veszek elő, beleteszem az olvasztott zsírt, ráhelyezem a megmosott burgonyát. Rászóróm a felaprított szalonnát, a felaprított fokhagymát, majd ráteszem a húsokat és fűszerezem sóval, borssal és a szárnyas fűszerrel.

A tepsit alufóliával letakarom és a sütőbe teszem 200 fokra. Egy óra 15 perc múlva leveszem a fóliát és ha látom, hogy a szárny több helyen nyílik szét akkor puha és visszateszem már nagyobb fokozaton pirulni fólia nélkül.

Kb 10 perc múlva átforgatom a krumplikat és a husikat is. Újabb 10 perc után készen is van.

Ha a pulyka fiatal volt és jól dolgoztunk, akkor a husi belül puha, könnyen lejön a csontról, kívűl pedig piros.

Tipp:

Kevés só kell rá, mert a kolozsvári szalonna legtöbbször nagyon sós!