Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ázsiai narancsos pulyka recept

Ázsiai narancsos pulyka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Páchoz:

    • 1/4 csésze szójaszósz
    • 1/4 csésze étkezési keményítő
    • 2-3 evőkanál víz
    • 1 csapott mokkáskanál só

    Mártáshoz:

    • 1 csésze frissen facsart narancslé
    • 2 evőkanál olaj
    • 3 evőkanál barbecue szósz
    • 1 evőkanál chili mártás

    Továbbá:

    • 600 g pulykamellfilé
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kávéskanál szezámmag
    • 1 újhagyma zöldje

    Elkészítése:

    A húst apróbb kockára felvágjuk.

    A páchoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt a vízzel és az étkezési keményítővel. A kész pácot ráöntjük a húskockákra, majd alaposan megforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a húst. Kb.15 percet pihentetjük.

    A mártáshoz kimérjük a narancs levét, az olajat, a barbecue szószt és a chili mártást. Alaposan kikeverjük.

    Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, majd beletesszük a bepácolt húst. Állandóan kevergetve megsütjük benne a húskockákat. Mikor átpirult a hús, kb 15-20 perc alatt, hozzáöntjük a narancsos mártást és addig főzzük kevergetve, amíg a mártás szépen besűrűsödik. Ez kb 5 perc.

    Tálaláskor meghintjük az ételt szezámmaggal és a vágott újhagymaszárral, majd forrón, jázmin rizzsel tálaljuk az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá